Tablets, laptops en smartphones zijn onmisbare apparaten in het onderwijs. Deze kostbare investeringen krijgen door hun draagbare karakter dagelijks veel te verduren. U kunt als IT-partner een belangrijke bijdrage leveren aan het beschermen van deze investeringen van uw klanten. Dit is hoe.

Het huidige klaslokaal ziet er compleet anders uit dan pakweg twintig jaar geleden. Mobiele apparaten als tablets, iPads, laptops en smartphones zijn niet meer weg te denken. Leerlingen en docenten kunnen simpelweg niet meer zonder, nu veel lesstof via apps en onlinesessies wordt aangeboden.

Niet voor niets hebben onderwijsorganisaties de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in mobiele technologie. Denk aan Microsoft Surface all-in-one’s, iPads en Chromebooks. Zowel de benodigde netwerkinfrastructuur als de apparaten zelf hebben de nodige gaten geslagen in IT-budgetten.

Tegelijkertijd krijgen mobiele apparaten in zowel het klaslokaal als daarbuiten veel te verduren. Ze worden iedere dag door meerdere leerlingen gebruikt, worden van en naar huis genomen. Daarbij worden ze niet zelden in dezelfde ruimte gebruikt als waar wordt gegeten en gedronken. Het risico op beschadiging is groot.

Uw klanten zullen hun investeringen graag willen beschermen tegen dergelijke risico’s. Daar kunt u als IT-partner een rol in spelen. Er zijn diverse oplossingen verkrijgbaar die de levensduur van mobiele schoolapparatuur fors verlengen en het risico op schade verkleinen:

1. Hardcases voor laptops

Laptops zijn waardevolle apparaten die in het moderne onderwijs intensief gebruikt worden. Helaas zijn ze ook kwetsbaar. Maar zelfs laptops met bijvoorbeeld een robuuste behuizing zijn niet altijd opgewassen tegen hetgeen ze moeten verduren.

De hardcases van leverancier Targus beschermen deze apparaten tegen schokken en klappen en verkleint de kans op zowel interne als externe schade. Tegelijkertijd voegen ze door hun nauwsluitende pasvorm nauwelijks ‘bulk’ toe en blijven de laptops comfortabel draagbaar en moeiteloos passen in bijvoorbeeld een school- of rugtas.

Targus levert een uitgebreid assortiment voor verschillende veelgebruikte laptops en Chromebooks, zoals de Dell Chromebook 3180, Dell Latitude 3190, and HP Chromebook 11 G6 EE. De cases zijn gemaakt van stevig polycarbonaat en TPU. Ze bieden onder andere:

  • Bescherming tegen schokken, vallen en klappen
  • Extra stootbescherming aan de randen
  • Een rubberen steunvlak voor een verbeterde grip (voorkomt vallen!)
  • Strategisch geplaatste uitsparingen voor een probleemloze koeling en ventilatie
  • Ook verkrijgbaar in uitvoeringen voor hybride laptops

2. Rugtassen

Rugtassen waren altijd al onmisbare accessoires voor zowel docenten als leerlingen. In de afgelopen jaren worden ze echter niet alleen gebruikt voor het vervoer van schoolboeken en lesmateriaal, maar ook van (waardevolle) mobiele apparatuur. Dat stelt aan zowel het ontwerp als de stevigheid nieuwe eisen. 

Targus komt aan deze eisen tegemoet met een uitgebreide lijn rugtassen. De gemeenschappelijke deler: ze zijn uitermate geschikt voor het vervoer van een laptop of tablet.

Het is belangrijk dat een rugtas voldoende bescherming biedt en dus verstevigd zijn op de plekken waar dat nodig is. Leerlingen en docenten staan niet zelden in volgepakte treinen en bussen. Een tas moet dan in staat zijn druk op het apparaat te voorkomen zodat deze niet beschadigt.

Het portfolio van Targus is breed. Zo is er keuze uit eenvoudige, lichtgewicht modellen, tot uitgebreide rugzakken met veel extra vakken en bijvoorbeeld de mogelijkheid om een waterfles aan de buitenkant te bevestigen. Allemaal zijn ze ontworpen met langdurig comfort in het achterhoofd.

3. Laptopsleeves

Laptops die het klaslokaal verlaten, gaan vaak via een rugtas mee naar huis. Zonder extra bescherming kunnen dan krassen en andere kleine beschadigingen ontstaan. Bijvoorbeeld door andere objecten in de tas. Een extra bescherming is daarom wenselijk.

Een sleeve biedt die bescherming. Targus levert modellen die nauw sluiten rond het apparaat en daardoor weinig bulk en gewicht toevoegen. Er is keuze uit sobere of juist opvallende modellen, en bovendien voert Targus een lijn die geheel bestaat uit milieuvriendelijke materialen. Sommige uitvoeringen komen met extra opbergmogelijkheden, zodat leerlingen en docenten ook bijvoorbeeld pennen of ander klein (les)materiaal kwijt kunnen. Speciaal voor gebruik in ruigere omstandigheden is er ook de keuze uit sleeves met een extra versteviging.

4. Tabletcases

Tablets krijgen gedurende een lesdag veel te verduren. Niet alleen door het vervoer, maar ook tijdens regulier gebruik. Daarnaast is er altijd het risico op een val, waarbij vooral het beeldscherm gevaar loopt op een breuk.

Een goede tabletcase is daarom onmisbaar voor het verlengen van de levensduur van deze apparaten. Tegelijkertijd moet zo’n case de bruikbaarheid geen geweld aandoen. Zo moet het gewicht laag blijven, een case kan zelfs functionaliteit toevoegen, bijvoorbeeld door de optie het rechtop te gebruiken terwijl het op een ondergrond rust. Dat maakt een meer ergonomische houding mogelijk.

Targus levert voor zowel iPads als Android-tablets een keur aan cases die geschikt zijn voor allerlei gebruiksscenario’s. Van simpele lichtgewicht cases tot extra stevige modellen. Ook zijn cases beschikbaar waarmee een tablet eenvoudig te kantelen is. Altijd blijven zaken als poorten en speakers vrij, zodat de volledige functionaliteit behouden blijft.

Antibacteriële uitvoeringen

Hygiëne is natuurlijk altijd een belangrijk aandachtspunt geweest binnen onderwijsomgevingen. Het valt echter moeilijk te ontkennen dat de afgelopen tijd die aandacht verder is toegenomen. Targus biedt een speciale lijn van antibacteriële rugzakken en tabletcases. Deze uitvoeringen beschikken over een speciale coating die de hechting van micro-organismen voorkomt. Op die manier gaan deze producten de verspreiding hiervan tegen, en kunt u als IT-partner een waardevolle bijdrage leveren aan het terugdringen van uitval door ziekte onder docenten en leerlingen. 

Meer weten?
Wilt u meer weten over hoe u de mobiele apparatuur binnen de schoolorganisaties van uw klanten optimaal beschermt? Neem vrijblijvend contact met ons op, we graag met u in gesprek.