Intel NUC is een zeer compact maar veelzijdig computersysteem met de verwerkingskracht van een reguliere laptop of desktop. Door de modulaire opbouw en het compacte formaat is de NUC zeer veelzijdig en uitermate geschikt voor gebruik in het onderwijs. De NUC kan worden gebruikt als werkstation voor leerkrachten of bijvoorbeeld als driver voor digital signage in een aula, hal of kantine voor informatievoorziening naar studenten. De NUC is vanwege de compacte afmetingen en toch krachtige prestaties prima te gebruiken in klaslokalen en collegezalen voor het tonen van presentaties, video’s en andere online leermiddelen.

Een Intel NUC neemt nauwelijks ruimte in beslag en werkt vrijwel volledig stil. Welkome voordelen in een lesomgeving en waardoor er veel toepassingsmogelijkheden zijn. Ondanks het kleine formaat is de verwerkingskracht groot en zijn er veel aansluitmogelijkheden. Componenten, zoals SSD of werkgeheugen, zijn eenvoudig te vervangen en gemakkelijk uit te breiden. De NUC heeft, als zogenaamde barebone PC, een lagere prijs ten opzichte van een reguliere laptop of desktop en is bovendien energiezuinig, wat een aantrekkelijk kostenplaatje oplevert. 

*Omdat de onderstaande artikelen uit verschillende componenten bestaan, kan het zijn dat de levertijd iets langer kan duren.