De inzet van IoT- toepassingen in de Healthcare sector vraagt om bedrijfszekere edge computing.

De Healthcare sector is één van de sectoren waar digitale transformatie een belangrijke rol speelt. Zorgverleners streven naar het leveren van hoogwaardige en betaalbare gezondheidszorg op de meest geschikte locaties voor hun patiënten. Om deze beloften waar te maken, gebruiken ze IoT-technologieën zoals digitale medische dossiers, digitale imaging en telemedicine. In het ziekenhuis vereisen toepassingen zoals robotchirurgie een zeer betrouwbare IT-infrastructuur die edge computing-oplossingen nodig hebben.

Een belangrijk onderdeel bij deze digitale transformatie, is het creëren van edge computing locaties die de verwerking en analyses van data dichter bij de gebruiker en de applicatie brengen. Op deze manier zijn realtime dataverwerking en korte responstijden mogelijk. In de gezondheidszorg absoluut een aandachtspunt, gezien de toepassingen waarvoor de digitale technologie wordt ingezet. Dataprivacyoverwegingen zijn bovendien ook een belangrijke reden voor de inzet van edge computing in de gezondheidszorg.

Bescherming van de Edge-omgeving

Gezien de essentiële rol die edge computing heeft voor kritische applicaties, is het van belang dat edge-omgevingen bedrijfszeker en goed beschermd zijn. Bedrijfszekerheid bij de edge ontstaat door:

  • standaardisatie en redunante implementatie
  • monitoring en beheer op afstand
  • fysieke beveiliging

 

EcoStruxure™ Micro Data Center van Schneider Electric

De nieuwste systemen zijn door standaardisatie in de vorm van een micro datacenter eenvoudig te ontwerpen en in te zetten. Het EcoStruxure Micro Data Center met APC-producten is een veilige, zelfstandige behuizing die alle essentiële IT-componenten kan bevatten, samen met software voor beheer en bewaking, noodstroomvoorziening en koeling. Gestandaardiseerde onderdelen zorgen ervoor dat bij onderhoud de downtime minimaal is.