Door werken op afstand is de behoefte aan betrouwbare stroom urgenter dan ooit. Omdat het stroomnetwerk zowel thuis als in de buurt steeds meer wordt belast, is de kans op plotselinge stroomuitval hoger. Dit komt niet alleen door het thuiswerken, maar ook door de groeiende hoeveelheid elektrische apparatuur zoals zonnepanelen en elektrische auto’s. Doordat we naar verwachting ook na de pandemie meer thuiswerken blijft dit risico ook bestaan in de toekomst.

Het is belangrijk voor werknemers dat ze zonder problemen online kunnen blijven en geen documenten verliezen, ook tijdens een stroomuitval of piekspanning. De (indirecte) kosten door stroomuitval kunnen onverwacht hoog uitvallen voor werkgevers. Denk maar eens aan:

  • Medewerkers die niet productief zijn
  • Systeemuitval waardoor sommige data niet wordt opgeslagen
  • Extra loon voor medewerkers die overwerken om systemen na de storing te controleren of te repareren
  • Reparatie- en vervangingskosten van beschadigde apparatuur
  • Lagere klanttevredenheid omdat medewerkers niet bereikbaar zijn of kunnen reageren op klantvragen

Hoe UPS’en comfort, veiligheid en beveiliging bieden

Uninterruptible power supplies (UPS’en) bieden voor zowel werknemers als werkgevers een enorme meerwaarde. De UPS zorgt namelijk voor betrouwbare backupstroom bij de medewerkers thuis om zo verbindingen (WIFI) en documenten (PC en NAS) te behouden tijdens stroomuitval. Ook beschermt de UPS aangesloten apparaten tegen de gevaren van piekspanning. Zo worden de kosten voor uitval geminimaliseerd. Voor werkgevers kan het daarom interessant zijn om een UPS te faciliteren voor de thuiswerkplek.

UPS’en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Er zijn modellen die medewerkers voldoende tijd geeft om apparaten veilig uit te schakelen als een storing zich voordoet of modellen waarmee zij urenlang kunnen blijven werken. Een kleine UPS voor thuisgebruik wordt tussen het stopcontact en de PC, NAS of router+modem geplaatst. De UPS reageert direct als de stroom uitvalt en geavanceerde modellen sluiten bij een langdurige stroomstoring zelfs automatisch de PC of NAS veilig af.

Voor de medewerkers die ook na de pandemie veel thuis blijven werken, is een UPS niet langer een nice-to-have, maar een must-have. Er zijn vele IT-aanbieders die kunnen adviseren over de verschillende UPS’en voor thuisgebruik en de gemakkelijke installatie. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op de partner locator op de APC-website. Hier kunt u ook meer informatie vinden over het gebruik van UPS’en voor smart home en thuiskantoor.