De gezamenlijke campagne van Tech Data en printingleveranciers om een bijdrage te leveren aan een verbetering van het milieu heeft zijn eerste resultaten opgeleverd. Sinds de start op 1 november 2021 heeft de campagne, dankzij de printing- en scanningaankopen van onze gezamenlijke partners, halverwege de looptijd van de campagne gezorgd voor een voorlopige score van 410 bomen die zullen worden geplant.  

Met de FootPRINT campagne steunen Tech Data en de printingleveranciers Brother, Epson, Fujitsu, HP en Xerox Staatsbosbeheer met het planten van bomen. Bij iedere bestelde printer of scanner wordt tijdens de actieperiode, tot en met 30 april 2022, een percentage van de omzet gereserveerd. De totale opbrengst aan het einde van de campagne wordt gedoneerd aan Staatsbosbeheer.

Wij zullen tot nu toe 410 bomen planten aan het einde van de campagne.

Met de donatie zorgt Staatsbosbeheer, die het groene erfgoed van ons land beheert, voor de aanplanting van bomen in de nieuwe Nederlandse bossen. Bossen spelen een belangrijke rol in het zorgen voor schone lucht, opslag van CO2, biodiversiteit en een gezondere leefomgeving. En mensen houden van bossen om in te wandelen en fietsen. Daarom wil Staatsbosbeheer meer bos in Nederland en plant het de komende 10 jaar minstens 5.000 hectare nieuw bos aan.

Tech Data en de deelnemende printerleveranciers, Brother, Epson, Fujitsu, HP en Xerox, hebben duurzaamheid en milieu hoog in het vaandel. Stuk voor stuk besteden deze merken aandacht aan de duurzaamheid van hun producten en het beperken van het gebruik van grondstoffen voor onderdelen en verpakking. Daarnaast bieden zij hun klanten uitgebreide mogelijkheden om producten en onderdelen zoals cartridges en toners aan het einde van de levensduur terug te sturen voor recycling.

In de komende periode kunt ook u een steentje bijdragen aan het milieu en aan de Nederlandse natuur. Bij de aankoop van een printer of scanner bij Tech Data van één van de deelnemende printerfabrikanten, steunt u ons initiatief om, met behulp van Staatsbosbeheer, te zorgen voor het aanplanten van bomen. Daarnaast kunt u gebruikmaken van de recycleprogramma’s van de leveranciers die zorgen voor een verdere beperking van uw CO2-uitstoot.