HP heeft de afgelopen decennia de focus gelegd op het verbeteren van de efficiency van hun printers voor thuis en op kantoor. Hiermee wil HP niet alleen het gebruik voor zijn klanten vergemakkelijken en de kosten verlagen, maar kijkt het ook met een scherp oog naar de impact die de producten en het printen hebben op het milieu. HP streeft niet alleen naar het verlagen van hun eigen CO2-voetafdruk, maar ook die van hun klanten.

Duurzame thuis- en kantoorprinters

Bij de verduurzaming van printers en het printen zelf wordt er naar ieder onderdeel van het proces gekeken. Dit begint al bij de ontwikkeling van de printers. Het besparen op de hoeveelheid onderdelen, het gebruik van gerecyclede grondstoffen en de inname en hergebruik van cartridges zorgen voor een lager gebruik van plastic en andere kunststoffen. Ook het besparen op verpakkingsmateriaal heeft een positief effect op het terugdringen van het gebruik van karton en kunststoffen. Als de printer eenmaal in gebruik is genomen zijn het reduceren van inktgebruik, het beperken van te vervangen onderdelen en een lager energieverbruik belangrijke focuspunten om een lagere belasting van het milieu te realiseren.

Positieve impact op de planeet, mensen en gemeenschappen

HP is de koploper op het gebied van innovatie en verduurzaming van hun printing producten. Het bedrijf maakt al jaren actief werk van recycling, vermindering van printeronderdelen en minimalisatie van verpakkingsmaterialen. HP richt zich tevens op het verlagen van het energieverbruik van hun printers en ontwikkelt steeds meer oplossingen op basis van ‘Product-as-a-Service’, wat zorgt voor een zo lang mogelijke levensduur en een zo efficiënt mogelijke inzet van hun printers. Wanneer het product vervolgens uit gebruik genomen is, verzorgt HP ook de recycling ervan. Hiermee sluit HP aan op de doelstelling van uw klanten om hun CO2-footprint te verkleinen.

Innovatieve printers

Als bewijs van de innovatieve kracht van HP lichten we graag twee producten van het HP-portfolio uit.

Als eerste de HP Color Laserjet all-in-one printers voor (kleur)printen, kopiëren, scannen en faxen. Deze zijn energiezuinig, bieden een optimale beveiliging voor privacy en controle en een hoogwaardige kwaliteit van printen.

Als tweede de HP Neverstop laserprinter, ’s werelds eerste cartridge-vrije laserprinter, waarmee aanzienlijk kan worden bespaard op de printkosten. De ingebouwde toner print tot wel 10 keer meer pagina’s en kan daarna eenvoudig en zonder knoeien worden bijgevuld met de toner-navulling. Zo print uw klant in een handomdraai goedkoop en snel weer verder. De HP Neverstop laserprinter is voor 25% gemaakt van gerecyclede materialen en realiseert een CO2reductie tot wel 16%.

Originele HP Supplies

HP recyclingprogramma

Wanneer HP-producten uiteindelijk het einde van hun levensduur bereiken, helpt HP via recyclingprogramma’s u en uw klanten om de producten een tweede leven te geven. Toners, cartridges, maar ook printers en multifunctionals kunnen kosteloos teruggestuurd worden naar HP voor recycling of hergebruik.

Deze circulaire stroom vermindert afval en kan materialen en producten een nieuw leven geven. Gebruikte HP inkt- en tonercartridges kunnen met het HP Planet Partner Programma worden geretourneerd aan een HP Planet partner. Hiermee garandeert HP dat ze niet op een vuilstortplaats of in het milieu terecht komen maar worden gerecycled tot nieuwe producten en grondstoffen. Met dit programma, actief in 77 landen wereldwijd, zijn inmiddels al meer dan 875 miljoen HP inkt- en tonercartridges ingezameld en gerecycled. Al deze inspanningen ondersteunen de transformatie van HP, resellers en eindgebruikers naar een meer materiaalefficiënt circulair model. In de folder leest u meer informatie over het HP Planet Partners Programma.