Het gebruik van een externe SSD’s, Solid State Drives, is een ideale oplossing voor de opslag en verwerking van data. Samsung SSD’s zijn kleiner en sneller dan harde schijven. Hierdoor kunnen laptops en PC’s sneller opstarten, laden en beter multitasken. Met een Samsung SSD is het maken van een back-up vele malen sneller dan het overzetten van bestanden naar een externe harde schijf.

Door het gebruik van een externe SSD blijft er meer ruimte beschikbaar op een laptop met alle voordelen van dien. Het gebruik van een SSD zorgt er tevens voor dat devices compact en licht van gewicht blijven en dus mobiel. De externe SSD van Samsung is klein, licht en toch stevig. Het apparaat is slechts 8,5 centimeter lang en weegt 58 gram.

Bij een beperkte benodigde opslagcapaciteit kan vaak al worden volstaan met een USB stick 

De Samsung 256GB usb stick is klein van stuk. Hang de usb stick aan je sleutelhanger en je hebt je belangrijke bestanden altijd bij je. Door het compacte formaat kan de stick gewoon in de laptop blijven zitten. Hij zit niet in de weg. Doordat dit model een metalen behuizing heeft, is hij extra stevig. Dankzij usb 3.1 worden bestanden gelezen met een snelheid tot 300 MB/s en geschreven met een snelheid tot 90 MB/s. USB sticks zijn veel gebruikt in het onderwijs en dat is niet zomaar.