Een moderne database met ingebouwde hoge beschikbaarheid

Veel van uw klanten ontwikkelen slimme bedrijfsapplicaties om hun waarde te vergroten en hun business te laten groeien. Maar waar zij niet bij stilstaan, is dat zij zo afhankelijk zijn geworden van de beschikbaarheid van deze systemen, dat downtime desastreuze gevolgen kan hebben. En dan gaat het niet alleen om de harde financiële consequenties, ook imagoschade, gebroken klantrelaties en productiviteitsverlies liggen op de loer.  

Daarom is het cruciaal dat uw klant naast slimme developers ook beschikt over een moderne database die het mogelijk maakt bedrijfskritische applicaties met hoge beschikbaarheid te ontwikkelen. De Oracle MySQL Enterprise Edition combineert een krachtige open-source database met hoge beschikbaarheid met schaalbare back-up in de Oracle Cloud, nauwkeurige monitoring van datastromen en geavanceerde managementtools.

100% beschikbaarheid door vernieuwde databaseclusters

Om die hoge beschikbaarheid te kunnen waarborgen, maakt de traditionele MySQL database (Community Edition) gebruik van het zogenoemde ‘master/slave replicatieproces’. Hierbij wordt data automatische gekopieerd van de master-database naar onderliggende secundaire slave-databases. Nadeel van deze methode is dat het niet 100% betrouwbaar is en er veel handmatige interventies nodig zijn van de admin.

De Oracle MySQL Enterprise Edition heeft hoge beschikbaarheid ingebouwd (native) door gebruik te maken van een databasecluster, het zogenoemde InnoDB Cluster. Dit biedt admins de mogelijkheid om eenvoudig drie MySQL server instances die alle drie groepsreplicatie uitvoeren te bundelen in één cluster, mét ingebouwde failover-instellingen.

Hoge beschikbaarheid dankzij het InnoDB Cluster

Dit InnoDB Cluster biedt drie belangrijke voordelen voor de beschikbaarheid:

Alles-in-één – alle databasecomponenten zijn vanaf scratch ontwikkeld in één product. Ze zijn als geheel samengesteld en getest en kunnen daardoor foutloos met elkaar communiceren.

Eenvoudig in beheer – het MySQL Shell pakket is zeer gebruiksvriendelijk voor ontwikkelaars en maakt het eenvoudig om InnoDB Clusters te creëren, te monitoren en te beheren.

Schaalbare database – De Enterprise Edition database kan eenvoudig worden op- en afgeschaald als dat nodig is. Hierdoor zijn de verschillende databases veilig en beschikbaar, zonder er interventie nodig is en er data verloren gaat.

Ondersteuning van Oracle en Tech Data

Maar hoge beschikbaarheid is niet het enige voordeel van deze nieuwe database service. Zo beschikt uw klant met Oracle MySQL Enterprise Edition over een database die efficiënt back-ups maakt in de Oracle Cloud, ingebouwde security- en encryptietools bevat en real time de gezondheid van de databases monitort. Bovendien kunnen zij 24/7 terugvallen op de expertise van Oracle en Tech Data.

Meer weten? Neem contact op met ons Oracle Cloud Center of Excellence via ccoe.nl@techdata.com

Gerelateerde vendoren