Een optimale en veilige internetverbinding is voor het bedrijfsleven inmiddels een primaire levensbehoefte. Nu de huidige situatie ook ons land ontregelt en steeds meer Nederlandse werknemers uit voorzorg of noodgedwongen thuis werken, worden dezelfde eisen gesteld aan de verbinding thuis. NETGEAR kan hierin optimaal faciliteren.

Vijf tips voor een optimale verbinding thuis

1. Zorg voor een beveiligde omgeving
Als je te maken hebt met gevoelige bedrijfsdata en persoonsgegevens dan is het cruciaal om in een optimaal beschermde online omgeving te werken. Een VPN (Virtual Private Network) zorgt voor een veiligere internetverbinding en beschermt je privacy beter.

2. Maak afspraken over tools
Zorg ervoor dat je als bedrijf met je medewerkers afspreekt welke applicaties gebruikt worden voor onderlinge communicatie en online meetings.

3. Test of het werkt
Als werkgever doe je er goed aan om personeel alvast een keer thuis te laten werken zodat zij kunnen checken waar ze tegenaan lopen.

4. Zorg dat er geen ongewenste apparatuur is aangesloten op laptop of desktop
Op een laptop van het bedrijf zal dit waarschijnlijk niet zo gauw het geval zijn, maar wanneer werknemers genoodzaakt zijn om vanaf een eigen computer of laptop te werken, is het belangrijk hiernaar te kijken en, zo nodig en mogelijk, actie te ondernemen.

5. Zorg voor een goed wifi-systeem
Wanneer je medewerkers noodgedwongen thuis moeten werken en daar mogelijk met hun hele gezin zitten, is het raadzaam hen te laten weten bij wie ze terecht kunnen als zij aanlopen tegen overbelasting van het wifi-netwerk thuis. Goede wifi-systemen kunnen intensief internetgebruik van meerdere gezinsleden tegelijk gewoon aan.