Check Point SandBlast Mobile – Mobile security op enterpriseniveau

De wereld is mobiel
Smartphones en tablets geven ons altijd en overal toegang tot belangrijke businessinformatie waardoor we sneller en nauwkeuriger kunnen werken. Tegelijkertijd lopen organisaties hiermee risico’s, bijvoorbeeld op het verlies van gevoelige data. Check Point SandBlast Mobile stopt mobiele dreigingen voor ze kunnen toeslaan. De oplossing beschermt tegen kwetsbaarheden en aanvallen, of data nu in rust of in beweging zijn.

Bescherming tegen kwaadaardige apps
Check Point’s unieke Behavioral Risk Engine (BRE) draait applicaties in een cloudgebaseerde omgeving om ze daar te controleren op dreigingen. De BRE gebruikt diverse technieken om vast te stellen of een app kwaadaardig is, waaronder machine learning, AI, sandboxing, geavanceerde statische code flow-analyse, afwijkingsdetectie en controle op de reputatie van een app.

Elke keer dat een gebruiker een app downloadt, toont de oplossing een gedetailleerde analyse van de app en de bijbehorende toegangsrechten. SandBlast Mobile blokkeert ook het downloaden van apps van onbekende bronnen of appstores van derden.

 • Bescherming tegen aanvallen op het apparaat en het besturingssysteem
 • Hoogwaardige threat intelligence en volledig inzicht in mobiele risico’s
 • SandBlast Mobile past in uw huidige omgeving
 • Bescherming tegen netwerkgebaseerde aanvallen

SandBlast Mobile biedt een breed spectrum van netwerksecuritymogelijkheden:

 • Anti-Phishing met Zero-Phishing blokkeert phishingaanvallen van alle apps, zowel van bekende als onbekende zero-day phishingwebsites. Ook van websites die SSL-versleuteling gebruiken.
 • Safe Browsing blokkeert toegang tot kwaadaardige websites vanuit iedere browser. Deze functie maakt gebruik van de dynamische security-intelligence van Check Point ThreatCloud.
  Conditional Access voorkomt dat geïnfecteerde apparaten toegang krijgen tot bedrijfsapplicaties en data.
 • Anti-Bot detecteert apparaten die zijn gekaapt voor een botnetwerk en blokkeert automatisch de communicatie met command & control-servers.
 • URL Filtering laat websites op een aparte lijst plaatsen en voorkomt zo toegang tot websites die door de organisatie als gevaarlijk of ongepast zijn aangemerkt.
 • Wi-Fi Network Security herkent kwaadaardig gedrag op het netwerk en man-in-the-middle-aanvallen, en blokkeert automatisch connecties met kwaadaardige netwerken.

 

Via een integratie met oplossingen voor mobilitybeheer of endpointmanagement kan de oplossing de toegang beperken tot containers. Ook kan het realtime risicogebaseerde policywijzigingen realiseren op gecompromitteerde apparaten, iets waartoe UEM-oplossingen niet in staat zijn. SandBlast Mobile integreert bovendien met SIEM-oplossingen zoals ArcSight en Splunk, en biedt volledige ondersteuning voor Android Enterprise-installaties.

Wilt u meer lezen over de Check Point Sandblast oplossing? Lees hier het factsheet.