Digitale transformatie maakt workflows efficiënter, maar stelt het MKB ook in staat om niet-traditionele werkwijzen te ondersteunen. Flexibel werken en werken op afstand blijft onder de Europese beroepsbevolking groeien. Gemiddeld werkt 30% van de beroepsbevolking weleens op afstand, een trend die nu is versneld door de COVID-19 pandemie en het daaruit voortvloeiende thuiswerken.

Flexibel werken biedt tal van voordelen voor zowel bedrijven, als voor de persoonlijke gezondheid en het welzijn van werknemers. Het is voor werkgevers interessant om toegang te hebben tot een bredere pool van potentieel talentvol personeel, dan welke er beschikbaar is binnen de direct omgeving. Thuiswerken vermindert het ziekteverzuim en verhoogd de betrokkenheid van medewerkers.

Toch wordt er van deze potentiële voordelen te weinig gebruik gemaakt, omdat de technologische oplossingen die werknemers op dit moment tot hun beschikking hebben, niet geschikt zijn voor nieuwe werkpatronen. Als het gaat om printoplossingen, zeggen acht op de tien bedrijven dat het moeilijk is om op afstand toegang te krijgen tot de printers, om te printen of te scannen buiten het kantoor, om vanaf een smartphone af te drukken of om persoonlijke apparaten te koppelen aan de printers van de organisatie.

Zonder mobiele printfaciliteiten verliezen bedrijven kostbare tijd en gaat de productiviteit achteruit. Het kan medewerkers tevens frustreren en het gevoel geven niet echt te worden ondersteund door de werkgever. Daarbij kan de veiligheid van de organisatie in gevaar komen, wanneer werknemers zelf een tijdelijke noodoplossing gaan zoeken.

Bedrijven die werknemers overal toegang willen geven tot kantoormachines en mobiel scannen of printen, moeten beseffen dat er een investering nodig is om ervoor te zorgen dat de juiste oplossingen beschikbaar is.

Brother promoties