Er is een revolutie gaande in de financiële sector. Alles draait om het neerzetten van een uitmuntende, gepersonaliseerde klant- en werknemerservaring. Nieuwe technologieën hebben het speelveld voorgoed veranderd. Financiële organisaties kunnen niet achterblijven. Dat biedt kansen voor IT-partners, zeker als het gaat om de inrichting van de moderne werkplek.

 De focus van financiële organisaties is de afgelopen jaren door allerlei ontwikkelingen verlegd. Fintech-bedrijven hebben de meerwaarde van moderne technologie voor de financiële dienstverlening aangetoond. Kunstmatige Intelligentie, machine learning en de analyse van klantgedrag (behaviorial analytics) kunnen uit grote hoeveelheden klantdata waardevolle informatie destilleren. Informatie waarmee bedrijven hun dienstverlening persoonlijker en gerichter kunnen maken. Dat is precies waar consumenten (b2b/b2c) vandaag de dag behoefte aan hebben. Financiële bedrijven die durven te investeren in deze technologie behoren dan ook doorgaans tot de grootste groeiers uit de sector.

Nederland heeft wat deze ontwikkeling betreft goede papieren; de combinatie van een sterke financiële sector, goede internetvoorzieningen en een innovatieve mindset zorgt voor een aantrekkelijk investeringsklimaat. Dat is natuurlijk goed nieuws voor iedereen die deze technologie verkoopt.

Talent aantrekken en vasthouden
Er is nog een argument dat u als IT-partner kansen biedt. Met alle ontwikkelingen in de financiële sector zijn ook de verwachtingen van medewerkers veranderd. Zeker Millennials verwachten dat zij kunnen werken met de nieuwste apparatuur en technologische hulpmiddelen. Deze moeten hen bovendien in staat stellen hun werk overal en veilig te kunnen doen. Voor een financiële organisatie alle reden om aan die verwachtingen te voldoen met een moderne, krachtige en flexibele werkplek. Talent is namelijk enorm schaars.

Dat is overigens geen loos verkooppraatje, maar de uitkomst van een onderzoek van Forrester. Volgens de onderzoekers stimuleren organisaties die aan deze verwachtingen kunnen voldoen de betrokkenheid van hun medewerkers. Betrokken medewerkers zijn volgens de onderzoekers bovendien tussen de 27- 47% productiever dan niet-betrokken collega’s.

Zes scenario’s
Hoe een moderne werkplek eruitziet? Uiteraard hangt dat af van de toepassing. Een R&D-afdeling stelt andere eisen aan de gebruikte technologie dan een meetingroom. Aan de hand van zes verschillende scenario’s schetsen we omgevingen met genoeg rekenkracht.

1. R&D-afdelingen

R&D speelt een grote rol bij financiële organisaties. Het behouden van een goede concurrentiepositie vraagt namelijk om technologische innovaties. Voor R&D-medewerkers is het cruciaal dat zij beschikken over ruim voldoende rekenkracht. Voor data-analytics zijn beeldschermen met meer dan voldoende werkoppervlak onmisbaar. Dell Precision 7760-workstations leveren de ‘brainpower’. Voor KI- en ML-toepassingen is de nog krachtigere Dell Precision 7920 Tower ideaal terwijl de Dell Ultrasharp 49 Curved letterlijk een ruime blik op data biedt. Een Dell Performance Dock-dockingstation knoopt alle elementen aan elkaar en geeft extra aansluitingsmogelijkheden

2. Werkplekken voor business professionals

Voor ondersteunende afdelingen zoals hr, marketing en operations is het belangrijk dat zij kunnen beschikken over een betrouwbare en flexibele werkplek die productiviteit en samenwerking stimuleert. Dell Technologies kan in alle benodigdheden voorzien, zoals energiezuinige laptops uit de Latitude-serie. Wat betreft ergonomische monitoren voorzien de Dell UltraSharp 27-inch 4K in alle denkbare wensen. Dankzij de dunne schermranden doen deze monitoren het ook goed in een dual-monitoropstelling, waarvoor Dell met de Dual Monitor Arm – MDA20 een speciale mount levert.

Voor goede concentratie en soepel overleg heeft Dell Technologies de comfortabele Premier Wireless Headset (WL5022/7022) met Active Noise Cancellation in het assortiment. Een draadloze toetsenbord- en muiscombinatie (Dell KM7120W) zorgt voor een opgeruimd bureau. De Dell Thunderbolt Dock (WD19TBS) maakt het ‘aanmeren’ op de werkplek en het aansluiten van allerhande randapparatuur eenvoudig.

3. Vergaderruimtes

Binnen de financiële sector is het leggen van verbindingen cruciaal. Tussen medewerkers onderling, maar ook tussen finance professionals, klanten en partners. Moderne vergader- en meetingruimtes vragen dan ook om flexibiliteit. De ene keer doen ze dienst als vergaderzaal voor het verbinden van collega’s thuis en op de zaak, op het andere moment voor het ontvangen van en presenteren aan klanten en partners.

Dell Technologies biedt deze flexibiliteit, met de Dell 4K Interactive Touch Monitor. Dit aanraakgevoelige digitale display doet dienst als presentatiescherm, maar is ook geschikt voor het hosten van interactieve vergaderingen. Gebruikers kunnen op het scherm schrijven of tekenen zonder merkbare vertraging. Aan de achterzijde bevindt zich de mogelijkheid voor het plaatsen van een optionele Dell OptiPlex Micro PC, een compacte pc die de oplossing omtovert tot een geïntegreerde werkplek. De Dell Mobile Adapter Speakerphone en Logitech Rally Camera voorzien meetings van hoogwaardig beeld en geluid.

4. Trainingruimtes

Trainingen zijn belangrijk in de financiële sector. Niet alleen voor de onboarding van nieuwe medewerkers, maar ook om bij te blijven met alle ontwikkelingen in de sector. Aantrekkelijke presentatieschermen en krachtige systemen vergroten de effectiviteit van deze trainingen.

Dell Technologies biedt voor die eerstgenoemde categorie de Dell 55 4K Conference Room. Deze 55-inchmonitor met 4K-resolutie brengt alle details haarscherp over aan alle deelnemers. De Dell Precision 3650 vormt de ideale ‘driver’ voor dit beeldscherm. Dankzij de tower-behuizing kan deze in de toekomst eenvoudig worden geüpgraded. Medewerkers beschikken met een Dell Latitude 5320 over alle paardenkrachten voor een veilige, vlotte en probleemloze deelname aan de trainingen.

5. Trading centers

In trading centers zijn finance professionals dagelijks bezig met het analyseren van grote hoeveelheden financiële informatie. Op de juiste momenten kopen of juist verkopen betekent vaak letterlijk het verschil tussen winst of verlies.

Dell Technologies biedt voor deze stressvolle omgevingen de juiste hulpmiddelen die het werk wat makkelijker maken. De krachtige Precision 7920 Tower-workstation is zeer geschikt voor de analyse van grote hoeveelheden financiële gegevens. Dankzij een Dell Ultrasharp 43 USB-C 4K-monitor, eventueel aangevuld met een verticaal georiënteerde 23-inch Dell Ultrasharp 23 USB-C, houden medewerkers alle cijfers en koersinformatie nauwlettend in de gaten. De toevoeging van Dell Optimizer for Precision zorgt voor een ideale efficiëntie voor de gebruiker gedurende de dag. Deze Intel-technologie op Dell-systemen zorgt bijvoorbeeld voor snelle opstart van applicaties en de ideale instelling van de audio- en geluidsinstellingen tijdens digitale overleggen.

6. Lobby’s en ruimtes voor financiële dienstverlening

Voor publieke ruimtes is het belangrijk dat klanten veilig en eenvoudig gebruik kunnen maken van interactieve systemen. Een thin client zoals de Dell Wyse 5070 Extended Thin Client is ideaal voor dergelijke toepassingen. Systeembeheerders houden daarmee centraal grip op de werkomgeving voor bezoekers en verkleinen zo de risico’s.

Voor self-servicekiosken is de Dell OptiPlex 5480 All-in-One geschikt. Deze all-in-one beschikt over een aanraakgevoelig beeldscherm voor extra gebruiksgemak bij self-servicevoorzieningen. Wie voldoende heeft aan een webbrowser voor alle noodzakelijke functionaliteit, is het beste af met een Latitude 7410 Chromebook Enterprise.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe u met de geïntegreerde oplossingen van Dell Technologies het moderne financekantoor opnieuw vormgeeft? Neem dan vrijblijvend contact met ons voor meer informatie.