Overal werken met alle applicaties en documenten binnen handbereik. Dat is kort gezegd de belofte van de moderne werkplek. Met de juiste randapparatuur vergroot u de mogelijkheden verder en zorgt u voor nog meer ergonomie, comfort en productiviteit voor uw klanten. Dit zijn vijf belangrijke focuspunten voor wie de moderne werkplek naar een volgend niveau wil tillen.

1. Maak printmogelijkheden flexibel

Medewerkers werken steeds minder vaak alleen aan een vast bureau op kantoor. Daarmee zijn ook de printbehoeften veranderd. Printfaciliteiten moeten net zo flexibel zijn als de moderne werkplek zelf. Dat betekent bijvoorbeeld dat gebruikers vanaf thuis of onderweg een printopdracht moeten kunnen versturen naar een afdrukapparaat op de zaak.
Een voorbeeld van een flexibele printoplossing is de HP Officejet Pro-multifunctionals in combinatie met HP Smart-software. Hiermee kunnen medewerkers eenvoudig printopdrachten versturen, waar ze zich ook bevinden. De dienst HP Instant Ink bestelt automatisch inkt wanneer de voorraad op dreigt te raken. Ook Epson biedt met Epson Connect mobiele printmogelijkheden, zelfs vanaf de tablet of smartphone. Hun Workforce Pro-multifunctionals passen prima in een omgeving waarin beheer voornamelijk op afstand plaatsvindt.

Opvallend zijn ook de printers van Brother uit de PJ-lijn. Medewerkers kunnen deze mobiele afdrukapparaten gemakkelijk overal mee naar toe nemen en beschikken zo overal met een druk op de knop over een uitgeprint document.

2. Zorg voor eenvoudige koppeling met randapparatuur

Het is voor medewerkers wel zo fijn als ze hun laptop snel kunnen aansluiten op bijvoorbeeld een extern toetsenbord, monitor, muis en printer. Dan helpt het niet mee als ze eerst al die apparatuur een voor een moeten aansluiten. Als de laptop daarvoor überhaupt genoeg connectiemogelijkheden biedt.

De oplossing is een dockingstation: een kastje met diverse poorten waarop al deze apparatuur van tevoren al is aangesloten. Gebruikers hoeven enkel hun laptop met een kabel te verbinden met dit station, waarna ze direct ‘in business’ zijn.
De dockingstations van Kensington, HP en Dell zijn hiervoor uitermate geschikt. Ze beschikken over alle benodigde aansluitingen. Denk aan USB-C-poorten voor allerhande randapparatuur en VGA, HDMI en DisplayPort-poorten. Bijvoorbeeld de Kensington SD5700T beschikt daarnaast over een Thunderbolt-aansluiting en ondersteuning voor 4K-monitoren. De dockingstation van Dell ondersteunt tot maar liefst 3 monitoren, waarvan één met een 4K-resolutie.
Ook de HP Thunderbolt Dock G2 is een interessante optie. Dit dockingstation combineert de gebruikelijke aansluitingen met mogelijkheden voor audioconferencing.

3. Voorkom dataverlies en schade door stroomuitval

Stroomstoringen komen in Nederland – gelukkig – maar weinig voor. Toch zijn de gevolgen als het gebeurt vaak op zijn minst vervelend. Niet opgeslagen werk kan verloren gaan en bovendien is een plotselinge onderbreking van de stroomtoevoer niet bevorderlijk voor de levensduur van hardware.

Met een UPS (Uninterruptible Power Supply) van Eaton voorkomt u deze ellende. Bijvoorbeeld de Eaton 3S UPS biedt betaalbare en betrouwbare bescherming tegen veelvoorkomende problemen met de netspanning. Ook wanneer de stroom volledig wegvalt. Daardoor hebben medewerkers de tijd hun werk te bewaren en het apparaat veilig af te sluiten en wordt apparatuur beschermd.

4. Creëer goede geluidsomstandigheden en verstaanbaarheid

Slechte geluidsomstandigheden is een van de grootste bronnen van misverstanden en ergernissen op de moderne werkplek. Zowel thuis als op kantoor kunnen mensen elkaar lang niet altijd goed verstaan. Bovendien kan storend omgevingsgeluid de productiviteit flink schaden en veel stress veroorzaken.
De oplossing is te investeren in goede audiovoorzieningen die zowel omgevingsgeluid dempen als de verstaanbaarheid vergroten. Bijvoorbeeld de kwalitatief superieure headsets en speakerphones van EPOS blokkeren storend geluid en vergroten de verstaanbaarheid door hoogwaardige microfoontechnologie.

5. Maak werken met laptops zo ergonomisch en comfortabel mogelijk

Laptops zijn ideaal voor onderweg, maar minder geschikt om urenlang aan te werken. Laptops kunnen zorgen voor een ineengedoken houding, en verkrampte polsen en handen. Die combinatie zorgt voor ernstige, niet te onderschatten en nauwelijks te genezen RSI-klachten.
Het is dan ook cruciaal met speciale voorzieningen deze apparaten alsnog ergonomisch verantwoord te maken. Zoals met een laptopstandaard van Kensington. Ook Microsoft biedt hiervoor de nodige accessoires, zoals het Natural Ergonomic Keyboard 4000, een ergonomisch toetsenbord dat een natuurlijke houding van de polsen en handen bevordert.

Naast ergonomie is ook comfort en efficiency belangrijk. De Dell KM7120W, een combinatie van een toetsenbord en muis, kan daaraan bijdragen. Deze set kan tot drie verschillende apparaten draadloos verbinden. Zo is niet voor iedere laptop of desktop op de werkplek aparte randapparatuur nodig.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het aankleden van de moderne werkplek met accessoires? Neem gerust vrijblijvend contact op met ons, we helpen u graag.