Digitalisering in het onderwijs is niet langer een optie, maar een must. Voor de pandemie was er al  een trend van digitalisering in het onderwijs, maar de intesiteit en snelheid was aanzienlijk langzamer in vergelijking met wat we nu zien. Er is meer behoefte aan digitale transformatie en technologieën. Overheden en onderwijsinstellingen verhogen hun investeringen in de digitalisering, met virtueel leren als de nieuwe realiteit. Kinderen kunnen leren waar ze ook zijn en wanneer ze willen. Daarnaast is hybride leren, dat online en offline lessen tegelijk biedt, in opkomst als educatieve trend. Studenten en docenten moeten zich aanpassen aan deze nieuwe realiteit om ervoor te zorgen dat het onderwijs boeiend en effectief is om de voortgang van studenten te behouden.

Informatievoorziening
Maar ook buiten het klaslokaal zien we een toename van digitalisering. Voor de informatievoorziening naar studenten op scholen en universtiteiten wordt steeds vaker signing ingezet. Met behulp van geavanceerde displaytechnologieën kunnen onderwijsinstellingen op efficiënte wijze evenementen, roosters, actuele wijzgingen of nieuwe regelementen aankondigen en in realtime presenteren. Displayproducten bieden daarnaast de mogelijkheid om in het geval van calamiteiten snel en eenduidig studenten, docenten en personeel te informeren en dragen daarmee bij aan een veilige leeromgeving.

Samsung displayoplossingen
Om onderwijsinstellingen in staat te stellen aan de eisen van deze digitaliseringstrends te voldoen, biedt Samsung een volledig portfolio van displayoplossingen die zijn geoptimaliseerd voor elke onderwijsomgeving. Of je nu in het klaslokaal bent, op school of universiteit of thuis leert en lesgeeft, de onderwijsopstelling van Samsung geeft docenten de tools die ze nodig hebben om een verbeterde ervaring te bieden, terwijl de betrokkenheid, samenwerking en het vertrouwen van studenten behouden blijven. De ondersteunende oplossingen en onderwijspartners van Samsung zorgen ook voor de veiligheid en digitale beveiliging van studenten en docenten.

Voor iedere ruimte een juiste invulling
In het klaslokaal zorgen een interactief whiteboard of een digitale flip-over, zoals de Samsung Flip voor meer samenwerking en betrokkenheid in het klaslokaal, wat van cruciaal belang is om ervoor te zorgen dat elke student zich betrokken voelt. Voor de individuele leerplek biedt Samsung UHD en WQHD monitoren met een hoge resolutie die met volledige details studenten in staat stellen om zich te concentreren op de nieuwste opdracht of groepsproject. UltraWide displays zijn een effectieve oplossing voor docenten om in het klaslokaal comfortabel te kunnen werken met een overzichtelijke opstelling met één scherm.

Daarnaast hebben studenten behoefte aan goed uitgeruste studieruimtes om de focus op hun zelfstudie te vergroten. Geavanceerde hoge resolutie monitoren van Samsung bieden een optimale kijkervaring in elke studieruimte, waarmee studenten productief blijven.

Voor collegezalen biedt Samsung videowalls die zorgen voor een goed zichtbare en levendige inhoud voor studenten, ongeacht de grootte van de ruimte, de hoeveelheid studenten of de plek waar ze zitten.

Buiten de klaslokalen zorgen interactieve displays van Samsung, gebouwd met responsieve aanraakprestaties en opvallende UHD-beeldkwaliteit, dat zowel studenten, docenten als bezoekers overal op de studielocatie – van kantine tot het auditorium, worden geinformeerd over belangrijke zaken.

Wilt u meer weten over de displayoplossingen van Samsung voor educatieve omgevingen? Neem dan contact met ons op voor een advies op maat.