De shift richting hybride werken is een goudmijn voor IT-partners. Het biedt allerlei aanknopingspunten voor new business. Met deze tien producten voorziet u de klant van productieve, gezonde en flexibele werkplekken die helemaal klaar zijn voor 2022.

1. Zit-stabureau: Ergotron Workfit

Zitten is het nieuwe roken. Volgens onderzoek brengen de meeste werknemers nog steeds te veel uur zittend door. Een zit-stabureau stimuleert hen om regelmatig ook staand te werken. Dat voorkomt allerlei gezondheidsklachten, vermindert stress en ziekteverzuim, en verbetert de productiviteit.

Ergotron levert met de Workfit-serie zit-stabureaus met een bijzondere eigenschap: het is feitelijk een in hoogte verstelbare stand voor monitor, laptop en toetsenbord. Daardoor zijn ze bruikbaar in combinatie met een bestaand bureau, en is het ook kostentechnisch een interessante oplossing.

2. Webcam: Logitech BRIO

Videoconferences hebben een belangrijke meerwaarde boven conference calls met enkel geluid: ze maken non-verbale communicatie mogelijk. Die communicatievorm is belangrijk, want kleine gebaren en gezichtsuitdrukkingen zorgen voor meer wederzijds begrip en nuancering. Daarnaast zorgen videoconferences voor het ‘samen-in-een-ruimte-gevoel’.

Slecht zichtbare gesprekspartners verstoren dan ook de effectiviteit van een onlinevergadering. Een goede webcam zoals de Logitech BRIO voorkomt dat. Deze camera produceert ragscherpe camerabeelden in 4K-resolutie, in een maximale beeldhoek van 90 graden. Dankzij HDR-technologie blijft die kwaliteit bovendien ook bij minder gunstig licht overeind.

3. Headset: Epos IMPACT

Nog belangrijker dan scherpe, goed belichte beelden voor een effectieve videocall is een goede verstaanbaarheid. Zeker in open kantoortuinen met veel achtergrondgeluid kan dat problematisch zijn. Een goede headset is dan onontbeerlijk.

Epos ontwikkelt onder de naam IMPACT speciaal voor rumoerige omgevingen een hoogwaardige lijn van headsets met actieve noicecancelling. Deze technologie blokkeert omgevingsgeluid en vergroot zo het concentratievermogen en de verstaanbaarheid. Het comfort is dankzij de zachte materialen en goede pasvorm hoog: medewerkers kunnen de headset urenlang zonder irritatie dragen.

4. Verstelbare monitormount: Ergotron TRACE

Medewerkers brengen iedere dag uren achter een monitor door. Het is dus niet zo vreemd dat een verkeerde stand van de monitor leidt tot nekklachten, hoofdpijn en verminderde concentratie.

De Ergotron TRACE-monitormount maakt ieder beeldscherm goed verstelbaar. De degelijke monitorarm is gemakkelijk in de juiste hoogte, kantelhoek en kijkafstand te brengen. Dat is ideaal voor flexwerkplekken: gebruikers kunnen de monitor snel afstellen naar hun eigen voorkeuren. Ook ondersteunt de mount werkplekken met een dual-monitoropstelling.

5. Tassen, sleeves en hardcases: Targus

Laptops en tablets gaan vaak meerdere dagen per week van en naar kantoor. Een goede tas, hardcase of rugzak is dan onmisbaar om beschadiging te voorkomen. Leverancier Targus biedt een ruim assortiment hiervan. Ze beschikken over speciale vakken, en zijn op tactische punten verstevigd voor het opvangen van schokken en klappen.

Targus voert bovendien een lijn van hardcases die voorzien zijn van speciale coatings. Die voorkomen dat ziekmakers zich kunnen hechten aan het oppervlak. Waardevol voor klanten die hun werknemers net dat beetje extra veiligheid willen bieden op de werkplek.

6. Ergonomische monitor: Philips P439P9H

Volgens een onderzoek in de VS besteden mensen tot wel 10 uur per dag aan ‘schermstaren’. Een ergonomische monitor is daarom cruciaal voor de gezondheid en het welzijn van medewerkers. De Philips P439P9H voldoet aan dit criterium. Deze ultrawidemonitor is in alle mogelijke richtingen verstelbaar. Het apparaat vervangt bovendien dankzij de 32:10-beeldverhouding twee beeldschermen.

Handig: dankzij een ingebouwde usb-hub sluiten gebruikers met een enkele usb-c-kabel hun laptop aan alle randapparatuur aan. De Philips P439P9H kent daarnaast een speciale stand die de ogen beschermt tegen schadelijk blauw licht. De ingebouwde webcam klapt eenvoudig met een druk uit de dunne behuizing. Ondersteuning voor Windows Hello zorgt voor een soepele inlogprocedure op de digitale werkomgeving.

7. Mobiele bureaus: Ergotron Workfit-c

In hybride werksetting is het handig om de complete werkplek mobiel te maken. Dat maakt het switchen tussen bijvoorbeeld een videoconferencing, overleg met een werkgroep en het uitwerken van presentatie in een concentratieruimte veel gemakkelijker. Ook is het dan minder noodzakelijk om ruimtes aan een specifiek doel te wijzen.

Mobiele bureaus zoals de Ergotron Workfit-c maken dat mogelijk. Het bureau is niet alleen gemakkelijk verrijdbaar, maar ook eenvoudig in de juiste hoogte te verstellen. Dat maakt van deze oplossing tegelijkertijd een zit-stabureau. Ook de monitor en het toetsenbord zijn naar wens te positioneren voor een goede werkhouding.

8. Ergonomisch toetsenbord en muis: Logitech ERGO K860

Een normaal toetsenbord kan allerlei klachten geven. Zo’n toetsenbord dwingt de handen in een vlakke positie, met de handpalmen naar beneden gedraaid. We noemen die draaiing een ‘pronatie’. Die pronatie zorgt voor een continue belasting van de onderarmspieren, in bovendien dezelfde stand. Dat is een bron van allerlei RSI-klachten.

Een voorgevormd toetsenbord zoals de Logitech K860 stimuleert een natuurlijkere houding. Dankzij de golvende vormgeving biedt het 54% meer ondersteuning voor de pols en vermindert het de buiging met 25%. Daarmee voorkomt het een verkeerde stand van de pols en dus RSI-klachten. Ook de muis verdient aandacht. De Logitech MX Vertical brengt de pols dankzij de verticale positie in een natuurlijkere houding en voorkomt zo een muisarm. De houding verlicht de druk op de pols.

9. Netspanningsbeveiliging via UPS: Eaton 3S

Stroomstoringen zijn in Nederland gelukkig relatief zeldzaam. Toch kan zelfs met een kleine stroomonderbreking veel werk verloren gaan of apparatuur beschadigd raken. Een UPS (Uninterruptible Power Supply) biedt bescherming hiertegen door te zorgen voor een constante stroomtoevoer, ook tijdens onderbrekingen. Bij een storing op het lichtnet neemt een UPS de stroomvoorziening voor korte tijd over, zodat medewerkers de kans krijgen hun werk op te slaan.

Bijvoorbeeld de Eaton 3S UPS biedt betaalbare en betrouwbare bescherming tegen veelvoorkomende problemen met de netspanning. Ook vangt deze UPS pieken in de stroomvoorziening op, zodat deze geen schade aan de aangesloten apparatuur kunnen toebrengen. De Eaton 3S Gen2 heeft daarnaast een tegen overspanning beveiligde RJ11/xDSL-aansluiting die internetgateways beschermen tegen storingen via de datalijn.

10. All-in-one-printoplossing: HP OfficeJet Pro 8024e AiO

In een flexibele werkomgeving moeten gebruikers net zo gemakkelijk printopdrachten vanaf hun smartphone kunnen inplannen als vanaf hun desktop of laptop.

De HP OfficeJet Pro 8024e AiO is hiervoor geschikt. Printopdrachten versturen kan via Apple Airprint, WiFi, HP Smart App, Wireless Connect en via het vaste netwerk. Verder doet het zijn naam eer aan: deze all-in-one-kleurenprinter kan printen, kopiëren, scannen en faxen.