Liever niet ‘shoppen’ bij verschillende leveranciers voor de inrichting van de moderne werkplek? Dell biedt een compleet hardwareportfolio, en dat voor het kleine mkb tot grootzakelijke klanten. Bijkomend voordeel: alles werkt probleemloos samen. Maar hoe steekt het portfolio in elkaar? Een rondgang langs hun laptops, monitoren en accessoires.

1. Laptops

– Dell Vostro: no-nonsense voor het mkb
De Vostro-lijn van Dell biedt zakelijke laptops tegen een gunstige prijs-prestatieverhouding. De apparaten zijn zeer geschikt voor kleinere mkb-organisaties die op zoek zijn naar een no-nonsense-apparaat voor mobiele productiviteit. Ondanks de vaak wat eenvoudigere uitvoering zijn deze laptops van de nodige spierkracht voorzien. Zo beschikken de topmodellen uit de reeks over een Core i7-processor van de 11e Intel generatie.

De Vostro-reeks bestaat uit een 3000- en 5000-serie. De eerstgenoemde is prijstechnisch het meest gunstig, de 5000-serie is wat slanker, lichter en luxer uitgevoerd. De Vostro-laptops zijn verkrijgbaar met een optionele TPM-chip die hardwarematige beveiliging biedt en bestanden versleuteld opslaat.

De Vostro-laptops gaan tot zo’n 10 uur mee op een volle acculading en beschikken over een anti-glarescherm, wat hinderlijke reflecties bij gebruik onder bijvoorbeeld een raam voorkomt.

– Dell Latitude: zakelijk en robuust
De Laptops uit de Latitude-lijn zijn meer gericht op het grotere mkb en het enterprise-segment. De apparaten zijn wat luxer, draagbaarder en robuuster uitgevoerd dan de Vostro-modellen. Ze zijn ontworpen voor intensief dagelijks gebruik, aan een bureau en onderweg. Ook beschikt de laptop over het algemeen over krachtige componenten, wat ze geschikt maakt voor zwaardere workloads. De Latitude-lijn is ook qua prijsstelling iets hoger gepositioneerd dan de Vostro-lijn.

Latitude-laptops beschikken over diverse securityvoorzieningen. Zo zijn veel modellen uitgerust met biometrische beveiliging als een vingerafdrukscanner, tpm-module en encryptiemogelijkheden. Bijzonder is ook de Express Charge-technologie. Hiermee kunnen gebruikers de Latitude-laptops binnen een uur tot 80 procent opladen.
De Latitude lijn is beschikbaar in verschillende series, oplopend van 3000, 5000 en 7000 tot 9000. De 9000 serie is de ultra-premium met optionele 5G, zeer intelligent (Dell Optimizer biedt een extra softwarelaag om van de gebruiker te ‘leren’) en schitterende afwerking.

– Dell Latitude Chromebook Enterprise: eenvoudig en effectief
Een bijzonder exemplaar in de Latitude-lijn is het Chromebook Enterprise-model. Het betreft, zoals de naam verraadt, een Chromebook. Die laptops draaien niet op Windows, maar op Chrome OS en hebben hun eigen specifieke voors en tegens. Zo is het draaien van reguliere Windows-software onmogelijk, maar zijn de laptops wel veilig, eenvoudig in onderhoud en kostentechnisch voordelig. De laptops zijn geheel gericht op het draaien van cloudapplicaties. In combinatie met een Chrome Enterprise Upgrade vormen ze ook voor organisaties met een eigen IT-afdeling een serieus en beheersbaar alternatief voor de reguliere Windows-laptops. Zeker wanneer zij eigenlijk exclusief gebruikmaken van cloudoplossingen.

– Dell XPS: hoogwaardige ultrabooks en 2-in-1’s
De Dell XPS-lijn staat bekend om haar innovatieve, fraai vormgegeven ultrabooks en 2-in-1’s. Deze hoogwaardige machines bestaan uit luxe materialen en bieden voor hun lichte gewicht relatief goede prestaties. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat deze machines in de hogere prijsklasse gepositioneerd zijn.

Luxe materialen als gefreesd aluminium, glasvezel en koolstofvezel zorgen voor een goede balans tussen draagbaarheid, gewicht en duurzaamheid. De beeldschermen zijn voorzien van een Gorilla Glass-coating voor het voorkomen van val- en stootschade. Ook zijn de schermen verkrijgbaar in een 4K-resolutie. Er is zelfs de mogelijkheid voor een OLED-paneel voor goede kleurweergave, hoge contrasten en zwartwaarden.

De XPS-lijn zal vooral in de smaak vallen bij klanten die een chic uiterlijk, draagbaarheid en goede prestaties op prijs stellen, en daarvoor bereid zijn iets meer te betalen. De apparaten zijn verkrijgbaar in een 13-, 15-, en 17-inch uitvoering. De 13-inchversie is er ook als 2-in-1.

– Dell Precision: krachtige werkstations
Onder de Precision-vlag ontwikkelt Dell krachtige workstations. Deze desktopvervangers hebben een specifieke doelgroep van veeleisende professionals die het uiterste vragen van hun systeem. Denk aan grafisch werk, video-editing, CAD/CAM-applicaties, wetenschappelijk onderzoek, simulaties en andere zware workloads. De laptops zijn uitgerust met een krachtige NVIDIA Quadro-videokaart, dito Intel Xeon-processoren, en een ruime hoeveelheid werk- en opslaggeheugen. Daardoor zijn ze uiteraard niet zo mobiel als de laptops uit de andere lijnen, maar het zijn ook zeker geen logge apparaten. Ook beschikken de apparaten over een ISV (Independent Software Vendor)-certificering, wat een probleemloze werking met allerlei veelgebruikte professionele software garandeert. Uniek is de Dell Optimizer for Precision-software. Deze AI-software analyseert het gebruik van applicaties en optimaliseert deze vervolgens voor optimale gebruikerspecifieke prestaties.

De Precision-laptops zijn onderverdeeld in de 3000, 5000 en 7000-series. De 3000-serie bevat de relatief lichtgewicht ‘instapmodellen’, waarbij de andere series omhooggaan trapsgewijs in prijs, verwerkingskracht en mogelijkheden. Alle workstations uit de 3000 en 5000-serie zijn 15 inch, de 7000-serie is verkrijgbaar in 15 en 17 inch.

2. Monitoren

Een goede monitor is onmisbaar voor wie langdurig achter een bureau werkt. Dat geldt voor wie werkt op kantoor, maar net zo goed voor thuiswerkers. Het voorkomt nek- en oogklachten, hoofdpijn en verbetert de productiviteit en het werkcomfort. Dell heeft diverse monitoren in hun UltraSharp-assortiment die goed aansluiten op de moderne werkplek.

Met name de USB-C-modellen. Bijvoorbeeld de 24-inch Dell UltraSharp U2421E, met 16:10 ratio en ethernetpoort, en de 27-inch Dell UltraSharp U2720Q zijn hiervoor geschikt. Deze modellen hebben een vrijwel randloos ontwerp, zodat ze probleemloos naast elkaar gezet kunnen worden in een multimonitor-setup. Ook zijn ze goed verstelbaar voor een optimale ergonomie. Bovendien is aansluiten eenvoudig dankzij de USB-C-verbinding. De ComfortView-technologie vermindert schadelijk blauw licht en verkleint daarmee de kans op vermoeide ogen.

Voor veeleisende grafische toepassingen is bijvoorbeeld de 27-inch Dell UltraSharp UP2718Q een goede keuze. Deze hoogwaardige monitor biedt naast een 4K-resolutie ook een 100% AdobeRGB-kleurbereik voor zeer nauwkeurige kleurweergave.

3. Accessoires

Met accessoires kunt u de moderne werkplek verder aankleden en de mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid van de laptops verder vergroten. Een greep uit het aanbod:

– Dockingstations
Zo biedt Dell enkele uitgebreide dockingstations voor het eenvoudig aansluiten van de laptop op een externe monitor en andere randapparatuur. Bovendien zijn ze geoptimaliseerd voor een probleemloze werking met Dell-laptops. De fabrikant biedt de keuze uit USB-C- en Thunderbolt-aansluitingen, naast hun reguliere USB 3.0-dockingstations. De firmware van de dockingstations is eenvoudig bij te werken via de Dell Client Command Suite, de applicatie waarmee ook de laptops centraal te beheren zijn. Let wel even dat u het juiste model adviseert; de compatibiliteit met de verschillende laptops kunnen wij u in een overzicht bezorgen.

– Muizen en toetsenborden
Dell biedt een uitgebreide reeks muizen en toetsenborden. Van gunstig geprijsde no-nonsense-exemplaren tot draadloze, slank vormgegeven modellen die zorgen voor een opgeruimd bureau.

Meer weten?

Wil u meer weten over de mogelijkheden voor het inrichten van de moderne werkplek met Dell-oplossingen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met u mee.