HP innoveert om vervuiling te voorkomen en gemeenschappen te versterken

Te midden van een snelle bevolkingsgroei, een groeiende middenklasse en steeds schaarser wordende natuurlijke hulpbronnen, is het traditionele rechtlijnige “take, make, dispose” productiemodel niet langer toekomstbestendig. Daarom versnelt HP de overgang naar een netto Co2-vrije toekomst in al hun materiaalinkoop, productontwerp, op service gebaseerde levering- en recyclingprogramma’s. HP heeft zich ten doel gesteld om in 2030 75% gerecyclede producten en verpakkingen te bereiken.

HP’s plastic strategie

Om de hiervoor genoemde doelstelling te kunnen bereiken heeft HP een strategie opgesteld met daarin de volgende uitgangspunten:
– Elimineer waar mogelijk; verminder plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik met 75% tegen 2025.
– Kies duurzame opties; ruil plastic schuimverpakkingen in voor 100% recyclebare gegoten pulpverpakkingen.
– Vervang nieuw plastic; gebruik 30% gerecycled plastic in HP producten tegen het jaar 2025.
– Bron van gerecycled plastic; breid de toeleveringsketen voor plastic uit waar het de grootste impact heeft.
– Recycle. Blijf HP’s Planet Partners-programma uitbreiden en moedig onze klanten aan om te recyclen.

Hoe werkt HP inktcartridgerecycling?

1) Inkt wordt gekocht en gebruikt
2) Gebruikte lege cartridges worden teruggestuurd naar HP
3) HP sorteert en versnippert gebruikt recyclebaar plastic materiaal
4) Gerecyclede cartridges worden versterkt met gerecyclede flessen en hangers
5) HP maakt nieuwe originele HP cartridges met gerecycled plastic

Hiermee is tot nu toe al behoorlijke impact gemaakt:
1 miljoen plastic flessen per dag worden gerecycled via HP’s closed-loop recyclingproces en vervolgens verwerkt in nieuwe producten.
85% + van de originele HP inktcartridges bevatten 4%-75% gerecycled materiaal.
100% van de originele HP tonercartridges bevat 1%-75% gerecyclede kunststof

In 2016 heeft HP het closed-loop recyclingprogramma uitgebreid met hardware en sindsdien zijn verschillende hardwareproducten met gerecycled plastic gelanceerd, waaronder de HP Tango-printer, die is gemaakt van meer dan 30% closed-loop gerecycled plastic uit elektronica.

Deep dive in oceaanplastic

Plasticvervuiling is een belangrijke remmer van gezonde oceanen. Zodra plastic de oceaan bereikt, is het ongelooflijk moeilijk te verwijderen. Gehavend door zeewater en gebleekt door de zon, breekt plastic afval af in steeds kleinere deeltjes, bekend als microplastics. Deze microplastics bezinken op zeebodems of worden ingenomen door dieren, wat een groot aantal gezondheids- en ecosysteemproblemen veroorzaakt. Zelfs wanneer plastic uit de oceaan kan worden verwijderd, wordt het vaak zo afgebroken dat het moeilijk te recyclen of te hergebruiken is.

Elk jaar komt er 8 miljoen ton van in onze oceanen, samen met de geschatte 150 miljoen ton die al in omloop is. HP wil “de kraan dichtdraaien” van plastic dat in de oceaan terechtkomt en werkt eraan om oceaangebonden plastic om te leiden naar de circulaire toeleveringsketen, waar het kan worden gerecycled tot nieuwe, hoogwaardige producten.

Hoe HP plastic uit onze oceanen houdt

HP heeft zijn expertise op het gebied van closed-loop recyclingproductie in de loop van tientallen jaren aangescherpt. HP heeft die kennis nu toegepast om een toeleveringsketen in Haïti op te bouwen om de uitdaging van plasticvervuiling aan te pakken – op het land en in de oceaan. HP heeft al meer dan 102 miljoen flessen afgeleid van het bereiken van de waterwegen en oceanen om dit materiaal te gebruiken in de toeleveringsketen en in nieuwe HP-producten.

Daarnaast was HP een vroeg lid van NextWave Plastics, een consortium van bedrijven dat zich inzet voor het creëren van het eerste wereldwijde netwerk van oceaangebonden toeleveringsketens voor kunststoffen. Samen streven ze ernaar om tegen het einde van 2025 minimaal 25.000 ton plastic – het equivalent van 1,2 miljard plastic waterflessen voor eenmalig gebruik – om te leiden naar de oceaan.

Partners

Sinds de toetreding tot NextWave Plastics is HP een opvallende partner. HP is er trots op dat de aangesloten bedrijven commercieel levensvatbare en operationele toeleveringsketens voor plastic in de oceaan blijven opschalen en plastic in de economie en uit de oceaan houden.

NEXTWAVE is een consortium van wereldwijde bedrijven die zich inzetten voor het opschalen van het gebruik van oceaangebonden kunststoffen. Op de uitnodiging van Lonely Whale liggen NextWave-lidbedrijven momenteel op schema, in overeenstemming met SDG 14.1 van de VN, om tegen het einde van het jaar 2025 minimaal 25.000 ton plastic plastic waterflessen voor eenmalig gebruik, af te leiden van het in de oceaan terechtkomen.

THREAD is op een missie om armoede te beëindigen door het creëren van waardige banen en verantwoorde, hoogwaardige stoffen. Ze zijn een certified B Corporation die plastic flessen transformeert in de meest verantwoorde stoffen ter wereld. Elk product gemaakt met Thread ondersteunt duizenden doelgerichte banen in de ontwikkelingslanden en de Verenigde Staten.

LAVERGNE is gespecialiseerd in de formulering van op maat gemaakte reactieve, samengestelde, geconstrueerde harsen. Hun focus ligt op het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van hoogwaardige duurzame harsen (legeringen en composieten) met behulp van 100% post-consumer gerecyclede (PCR) kunststoffen.

THE OCEAN PLASTIC LEADERSHIP NETWORK brengt leiders samen over het hele oplossingsspectrum, van activist tot industrie, in het hart van de plasticcrisis in de oceaan om samen te werken aan oplossingen.

WORK heeft een missie om gezinnen in Haïti uit de armoede te begeleiden door hen goede, waardige banen te bieden. Hun werk is gebaseerd binnen een gemeenschap in Port-au-Prince, Haïti, genaamd Menelas, waar ongeveer 1.500 gezinnen wonen. Hun doel is eenvoudig : twee hoofden van huishoudens in goede, waardige banen plaatsen, zodat gezinnen en hun gemeenschap kunnen samenwerken, voor altijd kunnen zorgen en zichzelf uit de armoede kunnen halen.

SYSTEMIQ is een systeemveranderingsbedrijf dat samenwerkt met het bedrijfsleven, financiën, beleidsmakers en het maatschappelijk middenveld om economische systemen echt duurzaam te maken. Via Project STOP werkt SYSTEMIQ samen met overheden en gemeenschappen in Zuidoost-Azië om effectieve afvalbeheersystemen te creëren die plasticlekkage in de oceaan elimineren en oplossingen bieden die in andere steden kunnen worden gerepliceerd.

ECSSA (Environmental Cleaning Solutions S.A.) exploiteert een recyclefaciliteit in Port au Prince, Haïti, die recyclebare producten inzamelt; specifiek PET, HDPE, LDPE, Tin, OCC en Aluminium. Het doel is om meer dan 80 ton vast afval per dag in te zamelen.

Ontdek de producten van HP