In een wereld waar technologie voortdurend door ontwikkeld wordt, is het voor bedrijven en organisaties van essentieel belang om een duurzame langetermijnvisie te ontwikkelen op het gebied van IT-hardware.

Bij Brother nemen ze de verantwoordelijkheid voor het milieu serieus door te kijken naar de mogelijkheden om producten meer circulair te maken om ervoor te zorgen dat kostbare grondstoffen maximaal worden gebruikt. Brother biedt u en uw klanten tevens de keuze uit een aantal programma’s om gratis en makkelijk gebruikte toners, inktcartridges en apparaten te recyclen. Allemaal inspanningen waarmee de impact op het milieu wordt verlaagd. Brother heeft als doel om zijn uitstoot tegen 2030 terug te brengen tot 65% van de huidige niveaus.

Uw klanten leggen in hun plannen voor digitale transformatie een steeds grotere nadruk op duurzaamheid en het overzien van de volledige levenscyclus van producten. Het is van cruciaal belang dat een flexibele langetermijnaanpak bedrijven in staat stelt de vruchten te plukken van de combinatie tussen digitalisering en duurzaamheid. Het kiezen van duurzame leveranciers en producten die eerlijk met mens en milieu omgaan, is een belangrijk onderdeel van zowel uw strategie als die van uw klanten op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG). Brother is een bij uitstek geschikte partner om ondersteuning te bieden op dit vlak.

Managed Print Service

Voor optimaal milieuvriendelijk printen, kunt u een Managed Print Service (MPS) programma overwegen aan te bieden bij uw klant, zoals Brother MPS. Door te kiezen voor Managed Print Services krijgt uw klant meer inzicht en controle over het gebruik van diens printer. Het is tevens mogelijk om het printerpark te optimaliseren, zodat deze op de meest efficiënte manier werkt, waarna het altijd nog mogelijk is om op- of af te schalen. Het monitoren via MPS verbetert niet alleen het verbruik van stroom, papier en toners, maar biedt ook als voordeel dat de printapparatuur aan het einde van de levensduur kan worden teruggestuurd naar Brother.

Cool Earth

Sinds 2009 steunt Brother de organisatie Cool Earth – een goed doel dat de bescherming van het regenwoud hoog in het vaandel heeft staan en vecht tegen klimaatverandering. Brother is deze samenwerking aangegaan, omdat het gelooft dat de oplossingen voor de klimaatcrisis al binnen handbereik zijn en kunnen worden geïmplementeerd in samenwerking met Cool Earth. In de afgelopen tien jaar heeft Cool Earth samen met Brother miljoenen bomen in het regenwoud van Peru en Papoea-Nieuw-Guinea kunnen beschermen tegen houtkap. Daarnaast worden diverse lokale dorpen ondersteund en hen de middelen gegeven om hun gemeenschappen en de bossen in stand te houden. Wilt u meer lezen over de samenwerking tussen Brother en Cool Earth? Download dan hier de brochure.