Schoolorganisaties hebben de afgelopen tijd fors geïnvesteerd in mobiele apparaten zoals tablets en laptops. Typische ‘gebruiksvoorwerpen’ die gedurende een gemiddelde schooldag veel te verduren krijgen. Met deze accessoires beschermt u de kostbare investeringen van uw klanten.

Het gemiddelde klaslokaal is ten opzichte van enkele decennia geleden drastisch veranderd. Bij veel lessen zijn tablets, iPads en laptops nauwelijks nog weg te denken. Veel lessen worden met of zelfs via deze apparaten gegeven, en bovendien spelen ze een cruciale rol in de samenwerking tussen leerlingen.

De onderwijssector heeft forse investeringen gedaan om die veranderingen bij te benen. Apparaten als Chromebooks, Microsoft Surface-apparaten en iPads zijn echter kostbaar. Er wordt vaak een aanzienlijk deel van het IT-budget aan besteed.

Veel te verduren

Die investeringen staan echter continu onder druk. De apparaten gaan mee naar huis, worden in schooltassen gestopt, vallen een keer van het bureau en wisselen regelmatig van gebruiker. Soms komt de inhoud van een drinkbeker bovenop het toetsenbord of beeldscherm terecht. Kortom: de apparaten worden niet alleen intensief gebruikt, maar krijgen bovendien veel te verduren. Het risico op een vroegtijdig defect of beschadiging is groot.

Schoolorganisaties zullen hun investeringen willen beschermen tegen deze risico’s. Als IT-partner kunt u meerdere oplossingen beschikbaar stellen die deze investeringen beschermen en de levensduur van de kostbare apparaten flink kunnen verlengen. We zetten de belangrijkste op een rij:

1. Laptoprugzakken

Een stevige rugzak behoort tot het standaardarsenaal van veel docenten en leerlingen. Ook voor het vervoer van laptops en tablets worden deze rugzakken gebruikt. Reguliere rugtassen beschermen mobiele apparaten echter onvoldoende.

Een goede laptoprugzak biedt naast een aangepaste constructie ook meer dan voldoende stevigheid. Dat is nodig, want ook rugzakken krijgen tijdens een gemiddelde schooldag veel te verduren. Leerlingen nemen de tassen mee naar buiten en in het ov, waar ze vaak dicht opeengepakt staan. Een tas moet voldoende stevigheid bieden om druk en klappen op het apparaat te voorkomen.

Leverancier Targus biedt een groot assortiment rugtassen die speciaal zijn toegerust op het vervoer van laptops en tablets. Ze beschikken over speciale vakken hiervoor, en zijn op tactische punten verstevigd voor het opvangen van schokken en klappen.

Er zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar, van lichtgewicht tassen tot uitgebreide rugzakken. Comfort is bij alle uitvoeringen een belangrijke eigenschap. De tassen kunnen eventueel worden voorzien van een schoollogo. Ook zijn ze in allerlei maten verkrijgbaar, en zijn zo geschikt voor het vervoer van 10-inch- tot en met 17-inch-laptops. Verder biedt Targus keuze uit diverse draagsystemen en bijvoorbeeld de aanwezigheid van extra, met een rits afgesloten, vakken en een bevestiging voor het vervoer van een drinkfles.

Een goede laptoprugzak is bijvoorbeeld de Targus CityGear 15-17.3″ Laptop Backpack. Deze tas beschikt over het speciale Dome Protection System, een uit meerdere lagen bestaande beschermingssysteem dat schokken en klappen dempt. De tas beschikt over gaasvakken met rits, zodat direct zichtbaar is wat erin zit. Ondanks de ruime opbergmogelijkheden heeft de tas een slank, stijlvol en professioneel ontwerp.

2. Hardcases voor laptops

Ook thuis en in het klaslokaal staan laptops aan allerlei risico’s bloot. Zonder extra maatregelen zijn ze niet altijd bestand tegen de schokken en klappen die ze te verduren krijgen. Een hardcase is daarom een waardevolle toevoeging. Deze verkleint de kans op schade door zowel regulier gebruik als bij incidenten.

De hardcases van Targus zijn zeer effectief in het verminderen van de risico’s op schade. Ze beschermen de kostbare apparaten bij bijvoorbeeld een val. Ondanks de stevige constructie van polycarbonaat en TPU kennen de cases een slank ontwerp en voegen ze weinig grammen toe op de weegschaal. Daardoor blijven laptops goed draagbaar en passen ze ook met case probleemloos in hun laptoprugzakken.

De cases zijn zo ontworpen dat ze aan de ene kant maximale bescherming bieden, en tegelijkertijd de werking van de laptops zo min mogelijk verstoren. Zo beschikken ze over speciale uitsparingen zodat de ventilatie niet verstoord wordt. Ook hebben ze een rubberen vlak aan de onderzijde, voor een vermindering van de kans op schade door een val of stoten. De laptops zijn verkrijgbaar voor een brede reeks laptops en Chromebooks.

3. Laptoptassen

Een laptoptas is een goede optie als naast een laptop niet al teveel wordt meegenomen. Ze zijn doorgaans lichter en compacter dan een volledige rugtas, en worden om de schouder gedragen. Targus biedt met de 15.6” Cypress Briefcase met EcoSmart een milieuvriendelijk exemplaar. Deze laptoptas bestaat uit een stof die geweven is uit 20 gerecyclede plastic waterflessen. De tas beschikt over twee hoofdcompartimenten en een pocket voor het snel en eenvoudig opbergen van kleine spullen. Het model is op meerdere manieren draagbaar, want naast een schouderband is ook een handvat aanwezig, net als een trolleyband voor de bevestiging aan bagage.

4. Laptopsleeves

Ook in een rugtas kunnen laptops nog beschadigen, bijvoorbeeld doordat ze tegen andere objecten aanliggen. Daarnaast is in sommige situaties een laptoptas net iets ‘teveel van het goede’. Om deze redenen zijn laptopsleeves als extra beschermmiddel aan te raden.

Targus levert nauwsluitende sleeves die zonder de mobiliteit te schaden voorziet in een extra beschermlaag. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en met eventuele extra opbergmogelijkheden. Dankzij dit laatste is het vervoer van extra lesmateriaal of pennen mogelijk. Voor extra ruige omstandigheden zijn uitvoeringen met speciale versteviging verkrijgbaar.
Een bruikbare sleeve is bijvoorbeeld de Targus Work-in Essentials Case for Chromebook. Dit model houdt het midden tussen een laptoptas en een sleeve. Dankzij elastische banden in de hoeken kun je de Chromebook laten zitten in de tas tijdens het gebruik. De zachte voering aan de binnenkant voorkomt krassen en andere beschadigingen. De case beschikt over een stevig handvat en een afneembare schouderriem. Een groot opbergvak biedt gemakkelijk plaats aan alledaagse benodigdheden. Dankzij een ID-gleuf aan de buitenkant kunnen docenten eenvoudig zien van wie het apparaat is.

5. Tabletcases

Een andere productcategorie die gedurende een gemiddelde schooldag veel te verwerken krijgt is de tablet. Zowel het vervoer van huis naar school als het gebruik in de klas zorgt voor de nodige risico’s. Tablets zijn bij uitstek gebruiksvoorwerpen die niet altijd relatief veilig ‘rusten’ op een bureau. Onvoorzichtige kinderhanden en ongelukjes kunnen de investering (letterlijk) in een klap tenietdoen.

Een tabletcase is daarom beslist geen overbodige luxe, en vergroot de kans op een langere levensduur van deze apparaten flink. Het is wel belangrijk dat een case niet al te veel gewicht en ‘onhandigheid’ toevoegt, want juist het praktische en mobiele karakter zijn de sterke punten van dit apparaat. Daarbij moet een case geschikt zijn voor het gebruik van de tablet in zowel staande als liggende oriëntatie, en dat zowel op het bureau als in de hand.

Voor zowel iPads als Android-tablets levert Targus een groot assortiment cases. Ook hier biedt de leverancier keuze uit een lichter gewicht of juist extra stevigheid. De functionaliteit blijft dankzij slim geplaatste uitsparingen intact.

Goed voorbeeld van een tabletcase is de Safeport Rugged Case for iPad. Deze case is gemaakt van het robuuste TPU en beschermt iPads van de 7e en 8e generatie tijdens het dagelijkse gebruik. De case biedt onder andere militaire valbescherming tot 1,2 meter. De poorten blijven dankzij speciale stoffilters gevrijwaard van stof. Dankzij uitsparingen bij de speakers en microfoon blijft de geluidskwaliteit intact. De case komt inclusief een geïntegreerde stylushouder en een geïntegreerde schuifstandaard voor liggende weergave- en typeposities. Ook een optionele, afneembare handriem en schouderriem zijn verkrijgbaar.

Hygiëne belangrijk aandachtspunt

Mobiele apparaten worden doorgaans door meer dan één leerling of docent gebruikt. Daarom is aandacht voor hygiëne op deze apparaten belangrijk. Die aandacht is bovendien de afgelopen tijd om voor de hand liggende redenen sterk toegenomen.

Targus voert een speciale lijn van cases en rugzakken waarin die hygiëne topprioriteit is. De accessoires zijn voorzien van een speciale coating die voorkomt dat micro-organismen zich kunnen hechten aan het apparaat. Zo voorkomen deze accessoires dat mobiele apparaten onbedoeld een rol gaan spelen in de verspreiding van ziekmakers. De accessoires dragen op deze manier ook bij aan het terugdringen van verzuim en uitval van lessen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over hoe u de mobiele apparatuur binnen de schoolorganisaties van uw klanten optimaal beschermt? Neem vrijblijvend contact met ons op, we graag met u in gesprek.