Overal veilig en effectief kunnen (samen)werken. Dat is in het kort het uitgangspunt van de moderne werkplek. Toch is het succes ervan geen vanzelfsprekendheid. De juiste slimme technologie kan hierin een belangrijk verschil maken. Deze 6 slimme oplossingen en upgrades maken de werkplek van uw klant toekomstbestendig,  productief en veilig.

1. SSD-schijven en Ballistix-geheugenchips

Niets is zo frustrerend als een trage laptop of desktop. Niet alleen schaadt het de productiviteit, het haalt medewerkers ook constant uit hun flow. Een belangrijke bottleneck zijn traditionele, mechanische harde schijven. Deze zorgen niet alleen voor een weinig responsief systeem, maar kennen ook een groter risico op beschadiging en daarmee gegevensverlies. Een ander veelvoorkomend probleem is een gebrek aan RAM-werkgeheugen.

Een oplossing voor bovenstaande problemen is een SSD-schijf, zoals bijvoorbeeld van Crucial of die van Kingston. De SSD-disk vormt een zeer effectieve upgrade voor de pc en verkort de opstarttijd tot enkele seconden. Het lezen en bewaren van bestanden gebeurt bovendien in een oogwenk, en de algehele responsiviteit van het systeem neemt enorm toe. Een gebrek aan werkgeheugen is eenvoudig op te lossen met het bijplaatsen van Crucial Ballistix geheugenchips.

2. Workstation en processor-upgrade

Ook professionals uit de creatieve sector werken steeds vaker waar ze maar willen. Zij stellen echter hoge eisen aan hun mobiele werkstation. Dat moet immers geschikt zijn voor het draaien van zware applicaties voor bijvoorbeeld foto- en videobewerking en 3D-rendering. Zij werken immers vaak met grote bestanden en (4K)-video, wat de nodige verwerkingskracht vraagt. Zij kunnen, kortom, niet genoeg rekenkracht onder de motorkap van hun systeem hebben.

De Dell 7540 Precision Workstation komt aan die veeleisende gebruikers tegemoet. Onder de motorkap bevatten de zwaarste uitvoeringen van dit apparaat een hoogwaardige Intel Xeon-processor, 64GB intern geheugen en een krachtige, externe NVIDIA Quadro RTX 5000-videokaart. Dankzij het 4K HDR-beeldscherm worden de kleinste details haarscherp weergegeven. De robuuste aluminium behuizing is bestand tegen schokken en klappen. Ook aan security is gedacht, met een vingerafdrukscanner en ondersteuning voor het aanmelden via gezichtsherkenning.

Een upgrade van de processor kan een interessant alternatief zijn voor de aanschaf van een compleet nieuw systeem. De Intel-processen van de 10e generatie zijn hiervoor een waardige kandidaat. Dankzij technologieën als de Intel Turbo Boost Max Technology 3.0 zorgen deze processoren ook bij zeer zware belasting voor een vlot systeem. Bovendien beschikken alle 10e generatie Intel-processoren over Intel Hyper-Threading Technology, waar met name grafisch intensieve applicaties en multitasking van profiteren.

3. Collaboration

In de toekomst zullen teams steeds vaker virtueel samenwerken. Het is van belang om de voordelen van face-to-face meetings te behouden en thuiswerkplekken zo in te richten dat een organisatie goed blijft functioneren. Probleemloos virtueel vergaderen is daarbij belangrijker dan ooit.

Cisco Webex en Samsung bieden hiervoor een krachtige videoconferencingoplossing. De Samsung Flip 2 zorgt voor een flawless meeting experience. Presentaties tijdens calls zijn niet langer eenrichtingsverkeer. Deelnemers kunnen notities eenvoudig maken en delen, handig voor brainstormsessies met collega’s of klanten. Achteraf kunnen de documenten gemakkelijk per mail met iedereen gedeeld worden.

Om een dergelijke sessie snel en eenvoudig op te starten kunnen zij gebruikmaken van het Barco Clickshare-systeem. Medewerkers klikken de dongle simpelweg in hun laptop en kunnen letterlijk met een druk op de knop geheel draadloos hun volledige beeldscherminhoud of afzonderlijke documenten via de hub casten naar een presentatiescherm. Op die manier kunnen ze eenvoudig en via hun eigen devices een meeting of presentatie ‘hosten’.

4. UPS: noodstroomvoorziening en overspanningsbeveiliging

Spanningspieken en -dippen vormen een niet te onderschatten bedreiging voor hardware. Pc’s en netwerkapparatuur kunnen bij plotselinge veranderingen in de stroomtoevoer een behoorlijke ‘klap’ krijgen, om nog maar te zwijgen over het risico op gegevensverlies en uiteraard de downtime die ermee gepaard gaat. Die pieken ontstaan bijvoorbeeld door blikseminslag.

Een Eaton 3S UPS zorgt voor een egale stroomtoevoer, volgens de IEC 61643-11 norm, zodat hardware niet overbelast wordt. Dat verlengt de levensduur en vergroot de betrouwbaarheid van de werking. In geval van stroomuitval fungeert de UPS als noodstroomvoorziening en kan een aangesloten computer op de juiste wijze worden afgesloten, zonder dataverlies. De UPS vormt door zijn fraaie vormgeving geen inbreuk op de huiselijke of zakelijke omgeving. Een ‘must’ voor iedere organisatie die zuinig is op zijn hardware.

5. Laptops, dockingstations en randapparatuur

De laptop is een onmisbaar instrument. Door de groei van het aantal flex- en thuiswerkplekken is dit apparaat echter ook op het bureau steeds vaker de aangewezen productiviteitstool. De Lenovo ThinkBook 15 vormt de ideale compagnon voor medewerkers die op zoek zijn naar mobiele productiviteit. De stijlvolle laptop is net iets groter dan een A4’tje en weegt nog geen twee kilogram. Dankzij het 15-inchscherm is deze laptop geschikt voor werken aan het bureau en onderweg. De laptop is voorzien van de 10e generatie Intel Core-processoren, en eventueel verkrijgbaar met Intel Optane-geheugen voor nog meer snelheid.

Medewerkers moeten die laptop wel snel en zonder gedoe met kabels kunnen ‘inprikken’ op bijvoorbeeld een extern beeldscherm, muis, toetsenbord en het vaste netwerk. De dockingstations van Kensington zijn hiervoor uitermate geschikt. Ze  beschikken over alle benodigde aansluitingen. Denk aan USB-C-poorten voor allerhande randapparatuur en VGA, HDMI en DisplayPort-poorten voor het gemakkelijk koppelen van externe monitoren.

De Kensington SD2000P USB-C 4K Nano-Dock is zelfs geschikt voor het koppelen van beeldschermen met 4K-resolutie. Voor onderweg biedt Kensington de SD16000P USB-C, die door zijn compacte vormgeving ook in de laptoptas past. Deze uitvoering is bovendien geschikt voor het opladen van mobiele devices.

Een andere mogelijkheid is de Microsoft USB-C Travel Hub. Niet alleen geschikt voor onderweg, maar ook heel handig voor thuis. Met deze multi-poorts adapter heb je alle poorten die je maar nodig kunt hebben: vijf manieren om verbinding te maken met netwerken, beeldschermen en meer, inclusief USB-C. Deze hub is compatibel met moderne pc’s en Surface laptops met een USB-C-poort.

Een derde optie zijn de MMD-monitoren van Philips. Professionele gebruikers zoeken displays die gemakkelijk en snel kunnen worden geïnstalleerd en geconfigureerd, en die een opgeruimde werkplek geven. De MMD monitoren zijn gebouwd met een geïntegreerde dockingvoorziening. Deze is gebaseerd op de nieuwe standaard USB 3.1 Type-C en biedt een eenvoudige, praktische manier voor het overdragen van verschillende signalen over dezelfde kabel.

Tot slot zorgen ergonomische en bluetooth keyboards en muizen, zoals die van Microsoft, voor een comfortabele en efficiënte manier van werken, op kantoor, thuis of onderweg.

6. Printers

Nu steeds meer mensen thuis- en mobiel werken, groeit de behoefte aan flexibele printingoplossingen. HP Officejet Pro biedt precies dat. Deze reek zakelijke inkjet-multifunctionals zijn allereerst uitstekende apparaten voor printen, scannen, kopiëren en faxen. Daarnaast beschikken ze over een reeks slimme functies, die het werk net wat aangenamer en gemakkelijker maken. Zo kunnen medewerkers via HP Smart eenvoudig onderweg printopdrachten versturen naar de printer thuis of op kantoor. Dankzij de HP Instant Ink-service bestelt het apparaat zelf nieuwe inktcartridges zodra deze hun limiet bereiken, die vervolgens netjes worden bezorgd. Daardoor zitten medewerkers nooit zonder inkt, en hoeven ze niet zelf te denken aan tijdige vervanging.