Het nieuwe werken is in een stroomversnelling geraakt. Moderne medewerkers willen overal kunnen werken: thuis, onderweg of desnoods aan de andere kant van de planeet. Hier zijn vijf redenen waarom een modern workspace de beste oplossing is voor uw klant.

Tech Data biedt met ‘modern workspace’ een portfolio aan oplossingen. Met dat concept krijgen organisaties alle middelen in handen om het nieuwe werken efficiënt en veilig in te richten. Die aanpak heeft meerdere voordelen:

1. Werknemers kunnen overal meteen aan de slag

Iedere werknemer heeft andere taken en persoonlijke behoeften. Het opzetten van een werkplek kost daarom tijd. Vooral als het teamlid altijd en overal bij de juiste applicaties moet kunnen. Het is een grote uitdaging om dit mogelijk te maken. Het bedrijf moet ieder apparaat apart opzetten, wat enorm uitdagend en tijdrovend is. Ieder apparaat is immers anders.

Een modern workspace standaardiseert de uitrol van werkplekken, bijvoorbeeld door middel van virtualisatie. Daarnaast is de implementatie onafhankelijk van het specifieke apparaat van de gebruiker. Daardoor heeft de gebruiker vrijwel meteen toegang tot de applicaties die ze nodig hebben.

2. Eenvoudig beheer

De nieuwe manier van werken zorgt niet alleen voor uitdagingen tijdens het opzetten van de werkplekken. Sterker, het echte werk begint als de medewerkers daadwerkelijk aan de slag gaan. Ze nemen hun apparaten, of ze nou privé of van de zaak zijn, overal mee naartoe. Beheerders hebben hierdoor minder mogelijkheden om deze apparaten persoonlijk te benaderen. Dat terwijl ze misschien wel meer aandacht nodig hebben dan apparaten die veilig binnen de eigen firewall staan.

Een modern workspace houdt hier rekening mee door voor alle apparaten een veilige, versleutelde connectie met de bedrijfsapplicaties te bieden. Daarnaast zorgt het voor een uitgebreide verzameling tools waarmee beheertaken van afstand eenvoudig uitvoerbaar zijn.

3. Robuuste security

Over security gesproken: doordat apparaten van medewerkers vaker van locatie wisselen, komt er een grote security-uitdaging om de hoek kijken. Ze maken immers contact met netwerken waar de organisatie verder geen controle over heeft. Daarom is het belangrijk strikte controle toe te passen op welk apparaat toegang krijgt tot de applicaties en welke niet. Dat mag echter niet ten koste gaan van het gemak voor de gebruiker.

Een modern workspace zorgt voor een zeer strak securityregime, zonder dat dit medewerkers hindert. Een oplossing als Workspace ONE van VMware speelt het zelfs klaar om een Zero Trust-securitymodel te implementeren.

4. Keuzevrijheid en een open ecosysteem

De nieuwe eisen van werknemers en organisaties vraagt ook om een grote mate van flexibiliteit. Beperkingen rond welke apparaten en welke applicaties mogen worden gebruikt, zitten de medewerkers op den duur alleen maar in de weg. Ze kunnen de handelingen die ze naar hun gevoel moeten uitvoeren voor hun werk immers niet meer uitvoeren.

Maar ICT-afdelingen hebben ook te maken met compatibiliteit tussen bijvoorbeeld een apparaat en de bedrijfsapplicatie. Dit speelt ook een steeds grotere rol omdat applicaties steeds vaker on-demand worden afgenomen vanuit de cloud. Dat geeft de ruimte om applicaties bijvoorbeeld tijdelijk af te nemen. Het laatste dat organisaties dan willen, zijn compatibiliteitsproblemen.

Een modern workspace geeft echter de volledige vrijheid voor apparaatkeuze en de manier waarop applicaties worden aangeboden: on-premises of vanuit de cloud.

5. Modern workspace bespaart kosten

Misschien wel de belangrijkste reden om voor een modern workspace te kiezen, is dat het tijd en geld bespaart. Alle voorgaande voordelen – snelle uitrol, eenvoudig beheer, betere security en keuzevrijheid – zorgen samen voor meer efficiëntie en daarmee een kortere ROI. Bovendien houden afzonderlijke oplossingen rekening met de wensen van de organisatie. Workspace ONE van VMware is bijvoorbeeld beschikbaar in verschillende edities, waardoor partners altijd een passende oplossing kunnen aanbieden.

De behoeften waar de modern workspace aan voldoet, bestaan al langer en worden alleen maar groter. De oplossingen zijn gelukkig reeds beschikbaar in de markt. Wilt u meer weten over de modern workplace, of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie.