Zorg voor een ander begint bij zorg voor jezelf. Toch is het voor zorgmedewerkers niet altijd gemakkelijk om aan hun eigen gezondheid te denken. Tijdens drukke werkdagen krijgt hun lichaam veel te verduren. Een ergonomische werkplek minimaliseert de kans op arbeid gerelateerde klachten en verbetert het algehele welzijn op de werkvloer. Dat vergt enkele speciale aandachtspunten.

1. Ergonomische, flexibele bureaustands

Veel zorgmedewerkers leggen op een werkdag de nodige meters af. Dat betekent ook dat hun werkplek net zo mobiel en flexibel moet zijn als zijzelf, bijvoorbeeld door het werken aan een flexibele bureaustand. Voor een goede ergonomie moet zo’n stand bovendien verstelbaar zijn. Op die manier kan het aansluiten bij individuele voorkeuren en afmetingen.

Ergrotron levert met de CareFit-lijn werkplekken die aansluiten bij de specifieke wensen en eisen van zorgverleners. De compacte desks zijn naar wens te configureren voor gebruik met bijvoorbeeld een printer, scanner en ladeconfiguraties. De hoogte is eenvoudig verstelbaar voor een optimale ergonomie. Door het lichte gewicht en de speciale wielen zijn ze bovendien moeiteloos verplaatsbaar.

Alle desks zijn voorzien van een krachtige herlaadbare batterij. De deskstand zelf is 180 graden te roteren. Via de cloud zijn zaken als gebruik, toegang tot lades en staat van de batterij eenvoudig inzichtelijk en beheersbaar. De CareFit-desks zijn verkrijgbaar in uitvoeringen voor laptops of desktopmonitoren.

2. Snel en eenvoudig te reinigen randapparatuur

Hygiëne heeft – terecht – een topprioriteit binnen zorginstellingen. Dat is belangrijk voor de gezondheid van zowel de zorgverleners als de zorgvragers. Het regelmatig grondig reinigen van werkinstrumenten voorkomt de verspreiding van schadelijke virussen en bacteriën, en daarmee ziekten en infecties.

Een vaak vergeten bron van besmetting zijn monitoren en toetsenborden. Ook deze moeten regelmatig worden schoongemaakt, omdat deze vaak intensief door meerdere medewerkers gebruikt worden. Het is dan ook belangrijk te kiezen voor randapparatuur die hier goed tegen bestand is, zoals de Kensington Pro Fit USB Washable Keyboard. Dit robuuste, afwasbare toetsenbord is bestand tegen morsen en eenvoudig te desinfecteren en reinigen met reinigingsspray.

Een goede aanvulling is de Kensington K55100WW UV-monitorstand. Deze robuuste monitorstand is geschikt voor monitoren tot 18kg (34 inch) en beschikt over een UV-compartiment voor de reiniging van bijvoorbeeld muizen en toetsenborden. Randapparatuur is eenvoudig in dit compartiment te plaatsen. Vervolgens wordt met een druk op de knop 99,9 procent van alle virussen en bacteriën gedood door UV-licht. De stand voldoet aan de veiligheidsnormen, inclusief IEC/EN 62471 en ANSI IESNA RP 27.

3. Hoogwaardige headsets

Ondersteunend personeel in de zorg werkt in toenemende mate hybride. Dat betekent dat zij steeds vaker videoconferences houden met collega’s elders. Een goede verstaanbaarheid en onderdrukking van storend achtergrondgeluid is dan cruciaal voor effectief overleg.

EPOS biedt hiervoor een lijn van professionele headsets. Ruisonderdrukking en goede microfoons dragen bij aan een zo natuurlijk mogelijke gesprekservaring, waarbij storende achtergrondgeluiden zijn weggedrukt. De draadloze werking bevrijdt medewerkers van hun bureau, zodat ze ook lopend overleg kunnen voeren. Hoogwaardige materialen zorgen voor een groot draagcomfort, ook als de headsets vele uren achter elkaar gedragen worden.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe technologie kan bijdragen aan een gezondere werkplek in de zorg? Neem dan vrijblijvend contact met ons. We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden.